Partnereink

Az SZTE a szépség mellett

A Szegedi Tudományegyetem a Miss Alpok Adria Csongrád megyei döntőjének főtámogatója

Szegedi Tudományegyetem

 

 

A Szegedi Tudományegyetem nagy örömmel vállalta föl a szegedi II. Nyárbúcsúztató Sörfeszt záró rendezvénye, a rangos Alpok-Adria Nemzetközi Szépségverseny Csongrád megyei döntőjének támogatását.

Az SZTE Magyarország és a világ ismert és elismert felsőfokú oktatási intézményeként, története során mindvégig arra törekedett, hogy a legjobbat hozza ki az egyetem polgáraiból és az értékek felkarolását tekintette egyik legfőbb céljának. Az értékek pedig egyetemesek és egyformán fontosak intézményünk számára, legyen szó kultúráról, művészetről, tudományról, sportról – vagy akár a szépségről.

 

Szegedi Tudományegyetem

 
Szegedi Tudományegyetem

 

 

A Szegedi Tudományegyetemen is komoly hagyománya van a legkülönbözőbb szépségversenyeknek. A diákok között közkedvelt a Hökkentő hallgatói lap által szervezett „Legyél te az egyetem arca!” vetélkedő, de az egyetem szép lányai a különböző helyi és országos versenyeken is mindig sikerrel szerepelnek: az idei évben például SZTE-s hallgató nyerte meg az I. Szeged Szépe szépségkirálynő-választást.

 

Szeged Szépe szépségverseny

 
I. Szeged Szépe szépségkirálynő

 

 

Az Alpok-Adria Nemzetközi Szépségverseny az elmúlt húsz esztendőben országhatárokon átnyúló megmérettetéssé vált: ma már kilenc ország (Ausztria, Horvátország, Magyarország Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia, és San Marino) leggyönyörűbb lányai versenyeznek a koronáért, a versenyt pedig kiemelt médiafigyelem kíséri.

A nemzetközi megmérettetés, a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódás itt és az oktatás, kutatás világában egyaránt fontos, hiszen csak így mutathatjuk meg tudásunkat és ismerhetjük meg mások értékeit is egyúttal. Az SZTE a világ számos országában rendelkezik oktatási, kutatási, ipari partnerekkel, angol, német és francia nyelvű képzéseinken külföldi diákok százai tanulnak, s nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően diákjaink közül évről-évre többen vehetnek részt hosszabb-rövidebb külföldi tanulmányúton.

 

Szeged szépe verseny

Szeged Szépe verseny

 

Sok sikert és szerencsét kívánunk a bátor jelentkezőknek itt és az országos fináléban is, s engedtessék meg nekünk, hogy ez alkalommal elsősorban a Szegedi Tudományegyetem versengő hallgatóiért dobogjon az egyetem szíve!