Partnereink

Baumit Kft. - Egy márkanév, egy minőség

Baumit Kft. - Egy márkanév, egy minőség

A Baumit mögött két, több mint 110 éves múlttal rendelkező, családi tulajdonban lévő építőanyagipari konszern áll, a Schmid Ipari Holding és a Wietersdorfer csoport. A Baumit a Holding tagjaként 29 országban van jelen és 34 üzemben termel. Fő profilja a hőszigetelő rendszerek, vakolatok, aljzatképző anyagok, illetve hidegburkolati ragasztók gyártása és forgalmazása.

Első külföldi leányvállalata - a Baumit Kft. - Magyarországon alakult meg 1990-ben és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A magyar Baumit négy üzemében termel: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, és 170 munkatársat foglalkoztat. Cégközpontja Dorogon található.

 

A Baumit az építőipar területén az új termékek és kreatív megoldások úttörőjeként vonult be a köztudatba. Az építőanyag-piacot forradalmasító, kreatív, jövőbemutató termékfejlesztések - mint amilyen a Baumit open - a Lélegző Homlokzat, a Baumit Ragasztó Tárcsa vagy a Baumit Nanopor Vakolat - biztosítják azt a vezető szerepet, amelynek megőrzéséhez folyamatos kutató-fejlesztő munkával járul hozzá a vállalat.

 

A Baumit felelős vállalatként a társadalmi tevékenységének koordinálására 2010-ben létrehozta a Baumit Futura Támogatási Alapot, amelynek keretein belül az Országos Mentő Szolgálatnak a mentőállomások felújításához nyújtott építőanyagokon túl, több millió forintot adományozott. Ahogy tavaly, úgy az idei évben is azok az állomások kaptak eszközöket, ahol az építőanyag-gyártó gyáregységei működnek (Dorog, Alsózsolcai üzem - miskolci állomás, Visontai üzem - gyöngyösi állomás és Pásztó).

dorog-mentoallomas_20111107152250_41.gif

A vállalat az ország egyik legnagyobb katasztrófája után is segítő jobbot nyújtott, hiszen kezdeményezői voltak - a Tondach Magyarország Zrt. és a Magyar Építőanyagipari Szövetséggel közösen - a vörösiszap károsultak megsegítésére létrehozott és az építőanyag-gyártó vállalatok összefogását egyesítő Építőipari Szolidaritási Platformnak (ÉSZP). AZ ÉSZP-hez több mint 50 építőanyag-ipari vállalat csatlakozott, a felajánlott építőanyagok listaáron számolt értéke több mint 1 milliárd forintot tett ki. A Baumit Kft. összesen 100 házhoz ajánlott fel segélyáron terméket 50 százalékos, 52 millió forintos kedvezménnyel, további 1 millió forintot pedig a Magyar Kármentő Alap javára utalt át.

 

 

dorog-ajandek_20111107152258_71.gif

 

A Baumit számára minden területen fontos az esztétikum ezért támogatja már 2 éve a Miss Alpokladria szépségversenyt, és ezért hirdeti meg az Év Homlokzata Pályázatot is, mely az elmúlt nyolc évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé nőtte ki magát. Célja az épített környezetért való felelősség, az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. A vállalat idén is 6 kategóriában, összesen 5 millió Ft-tal támogatja az igényes építészetet megvalósító kivitelezőket és tervezőket.

 

dorog-evh-palyazat_20111107152245_41.gif

 

A Baumit büszke arra, hogy a 2011-es Construma szakkiállításon - mely az építőipar legrangosabb és legnagyobb hazai fóruma - elnyerte a legszebb fedett stand kategória címét. A Baumit standja minimalista, letisztult és emocionális elemekre épülő vonalvezetése teljesen újszerű stílust mutatott az építőanyag gyártó vállalatok körében.

 

dorog-baumit-stand-construm_20111107152238_97.gif