Partnereink

Bükfürdő - több mint fürdő

Bükfürdő - több mint fürdő
Bükfürdőn minden korosztályt európai színvonalú szolgáltatások, lebilincselő természeti környezet vár!
A kőolajkutató-fúrások eredményeként 1957-ben 1282 méter mélyről feltörő 65-70 méteres vízoszlop új fejezetet nyitott Bük és a környező települések életében. Az 58 °C-os, 15 000 mg/l ásványi anyagot tartalmazó kincsre épülő sikertörténet 1962-ben, az első, részben fedett medence átadásával kezdődött. Azóta Bükfürdő Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand-, és élményfürdőjévé fejlődött.

 

furdo1_20140923114357_26.gif


 

Az alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium, magnézium és fluor tartalmú gyógyvíz elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok, valamint ivókúra formájában emésztőrendszeri megbetegedések kezelésénél alkalmazható hatásosan. A jótékony gyógyhatásra épülnek a fürdő Fizioterápiás Intézetében alkalmazott terápiás eljárások. A gyógyvíz és a gyógykezelések együttes hatásának köszönhetően visszanyerhető a testi és lelki harmónia.

A 14 hektáron fekvő fürdőkomplexum 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel, korszerű szolgáltatásokkal várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

 

furdo2_20140923114357_23.gif


 

A gyógy-, és strandfürdő gyógyvizes medencéi 32-38 °C-os, a strand-, és sportolásra alkalmas medencéi 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított gyermekmedencék várják.

Az élményfürdő minden korosztály számára felüdülést nyújt: a sodrófolyó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence felejthetetlen élményt ígérnek. A felnőttek mellett az apróságok is jól érezhetik magukat, hiszen a legkisebbeket pancsolómedencék is várják.

A fürdő mindkét ingyenes csúszdakomplexumát izgalmas kipróbálni. Az apróságok szórakozásáról modern játszótér is gondoskodik, a pihenni vágyó felnőttek ellazulását pedig tágas pihenőterületek, kényelmes pihenőágyak szolgálják. A vadonatúj pihenőtéri épületben a vendégek a természet közvetlen közelségében adhatják át magukat a tökéletes pihenés élményének.

 

furdo3_20140923114357_41.gif


 

A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgó-, kiskapukkal felszerelt strandfoci-, streetball pálya), asztalitenisz és aktív wellness szolgáltatások várják. Egész évben gazdag kulturális programkínálat is szórakoztatja a vendégeket.

Az egyedülálló szaunavilág 150 fő együttes befogadására alkalmas, amelyben tepidárium, gőzfürdők, infra-, és finn szaunák, aromaszauna, kültéri ördögszauna, valamint várja a lazulni és felfrissülni vágyókat. A szaunázás utáni pihenésről a fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakertek gondoskodnak.

A különleges Medical Wellness Centrumban kiváló szakorvosok felügyelete mellett végzett wellness-fitness kezelések szolgálják az egészség megőrzését. A relax és egzotikus masszázsokon túl többek között Medical Fitness, sókabin és Thermo Spa kezelések járulnak hozzá a teljes feltöltődéshez.

Ne feledje! A megújult Bükfürdő várja Önt!