Történetünk

A ma már nagy hagyományokkal bíró sikertörténet 1988-ban kezdődött, amikor megkoronázták az első Alpok-Adria szépségkirálynőt.

Pár mondatban az Alpok-Adria szépségversenyről

A ma már nagy hagyományokkal bíró sikertörténet 1988-ban kezdődött, amikor megkoronázták az első Alpok-Adria szépségkirálynőt. Azóta minden évben egyre több lány vállalkozik a nemes vetélkedésre, hiszen az ilyen megmérettetés emlékezetes élményekkel és önbizalommal gazdagítja a résztvevőket. Az Alpok-Adria szépségverseny Olaszországból, egy közel negyvenmillió lakost tömörítő;, országhatárokon átnyúló gazdasági, kulturális és piaci "összefogás" központjából indult. Ma már kilenc ország (Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország, és San Marino) szép lányai versenyeznek a megtisztelő címért. Az előválogatások, az országos döntők sora és a központi nemzetközi gála összességében több tízezer néző előtt zajlik, s reklámérték szempontjából különös jelentőséggel bír, hogy a rendezvényeket kiemelt figyelemmel kíséri több ország rádió, Tv állomása, valamint az írott sajtó. Hazánk a kezdeti években csupán néhány viszonylag szűk körből kiválasztott versenyzővel képviseltette magát a Miss Alpe Adria fináléjában.

2001-ben mi is nagy előrelépést tettünk. Ugyanis az olasz licence tulajdonosok a nemzeti verseny rendezési jogát kizárólagos szerződésben átadták a PraMiss Kft-nek, amely azóta sikeresen bonyolította le a magyarországi rendezvényeket. A tavaly , szakítva az eddigi hagyományokkal olaszországban rendezték meg a nemzetközi döntőt, ahol Papp Lili második helyezést ért el. Eddigi eredményeink:

- 2001. Ónódi Réka I. helyezett , Németh Edina „Miss Fotogénic”

-2002. Zimány Linda I. helyezett, Tóth Eszter II. helyezett.

- 2003. Polgár Diána ” legszimpatikusabb versenyző „ különdíj

- 2004. Nagy Eszter a „ Miss Fotogénic”

- 2005. Ágoston Dóra III. helyezett

- 2006. Halász Enikő a nemzetközi zsűri különdíjasa

-2007. Papp Lili II. helyezett

-2008. Maximovits Anett II. helyezett

-2009 Halász Beatrix I. helyezett

-2010 Barta Zsanett I.. helyezett

- 2011 Borkai Petra I. helyezett

- 2012 Szabó Krisztina II. helyezett

- 2013 Kőrözsi Szilvia II. helyezett

Szabályzat

A szépségverseny rendezője és magyarországi licence tulajdonosa a Pramiss Kft (ügyvezeto: Prauda Edina). A központi iroda Budapesten , a VI. kerület Eötvös u. 12. sz. alatt található. 2001-ben az első alkalommal rendezte meg Magyarországon a versenyt. A Pramiss Kft. választja ki és bízza meg a megyei döntők szervezőit. A szépségverseny lebonyolításáról - a szerződés szerint - a szervezők gondoskodnak, s egyben munkájukért vállalják a felelősséget a megbízó, a jelentkezők és a szponzorok iránt.

Célkitűzés

Alapvető cél, hogy minden évben a zsűri a lányok közül azokat válassza ki, akik méltó módon és eséllyel képviselhetik hazánkat a nemzetközi versenyen. A tehetséges résztvevőknek a verseny lehetőséget kínál a bekapcsolódásra a modell- és divatvilágba.

A verseny lebonyolítása

Az olasz tulajdonos által átadott versenyszabályzat alapján a nemzeti licence tulajdonos a verseny lebonyolítását úgy dolgozta ki, hogy figyelembe vette az ország lehetőségeit, sajátosságait, hagyományait és követelményeit.

Megyei döntők

A Pramiss Kft és a megyei szervezők hirdeti meg ( újságok, rádió ,TV, Internet és egyéb információs csatornákon keresztül) a verseny helyeit és időpontjait, ahol a megyei döntők lesznek. Az együttműködő partnerekkel együtt felkéri a zsűrit, amely értékeli (1-5ig pontozza) a versenyzőket. Szavazategyenlőség esetén a zsűri elnöke dönt. Minden megyei versenyről az első helyezett közvetlen a döntőbe jut, míg a 2. és 3. helyezett a középdöntőbe.

Középdöntő

A megyei döntőkből bekerült lányok közül a zsűri kiválasztja azokat a versenyzőket aki a magyarországi döntőn szerepelni fognak.

Döntő

A Pramiss Kft jelöli ki az országos döntő helyét és idejét. A döntő résztvevőit egy "sokszínű" zsűri minősíti, amelynek tagjai között megtalálhatók a divatvilág, a művészeti élet, a szponzorok, a sportolók és újságírók jeles képviselői. A magyarországi döntő első 3 helyezettje képviseli hazánkat Olaszországban a nemzetközi döntőn.

Nemzetközi döntő

Kilenc ország első 3 helyezettje, azaz 27 lány indul a nemzetközi finálén. A nemzetközi zsűri az olasz licence tulajdonos által meghatározott szabályok szerint dolgozik, szavazategyenlőség esetén a zsűri elnöke dönt. Közjegyző által hitelesített jegyzőkönyv készül a szavazásról, amelyet a zsűri elnöke is aláír. A " Miss Alpe Adria 2008" cím kiadásával végződik a verseny, megválasztják a szépségkirálynőt és két vagy több udvarhölgyét.

Jelentkezés J

elentkezhet minden lány, aki megfelel a következő feltételeknek:

-14-26 éves kor közötti magyar állampolgár ( 14-18 év között szülői engedéllyel)

-alapvető kulturális felkészültséggel rendelkezik

-nem szerepelt akt, illetve pornó képeken,

-filmeken legalább alapfokon beszél egy idegen nyelvet

- olyan egyéniség, aki képes belépni a divat és a művészet világába

-nincs kizárólagos szerződése ( modell, fotó, reklám, művészeti.) Illetve,ha van-akkor hivatalos engedélyt hoz, hogy a versenyeken részt vehet, és az ezzel járó kötelezettégeknek eleget tehet.

Kötelezettségek

A versenyre jelentkezők kötelezettségei: A verseny során róluk készült felvételek és fotók tulajdon- és felhasználói joga a versenyszervezőt( Pramiss Kft.) illeti meg. Az ilyen fotókat sem a fotós, sem a versenyző a médiában csak a Pramiss Kft. előzetes és írásos engedélyével jelentetheti meg. A verseny ideje alatt a versenyt népszerűsítő reklám tevékenységre felkérhetők, amelyet díjmentesen elvégez. A versenyt szponzoráló cégek reklámhordozóit, valamint egyéb kiegészítőit a rendezvényeken viseli. Hozzájárul, hogy a verseny során a sminket és a frizurát a szervezők által kijelölt csapat készíti el. A döntőbe jutott versenyző részt vesz a felkészítő tréningen. A hazai dönto első három helyezettje képviseli Magyarországot a nemzetközi versenyen. Amennyiben erről lemond, úgy a helyezését és az ezzel együtt járó díjakat is elveszti.